fredag 22 juli 2011

EPCOT



Medan jag ändå bara sitter på Arlanda och rullar tummarna kan jag passa på att uppdatera bloggen en med allt som inte hunnits med!

Innan LeakyCon drog igång hade jag och Leif två dagar till på Disney World och vi spenderade den första dagen av dessa på EPCOT, en av Disney-parkerna vi inte hade så stor koll på över huvud taget. Men EPCOT visade sig från sin bra sida, vädret var helt underbart och det var inte så jättelånga köer. Det finns några riktigt häftiga rides där, bland annat Mission Space (en simulerad rymdraketuppskjutning och Mars-landning) och även Soarin', en simulator som låter dig flyga över USA till Disneyland i Los Angeles. Allt riktigt snyggt gjort och det känns verkligen i magen när man flyger över klippkanter och dylikt!

EPCOT består också av en Word Showcase, flera länder är representerade i egna paviljonger. Där finns både filmer och lite roliga rides, och alla som jobbar i t.ex. Storbrittaniens paviljong är engelsmän! Det är också den enda gången man kan stå i Kina och debattera om man ska äta middag i Tyskland eller Mexico! Norge fick representera skandinavien, och även om vi uppskattade Maelstorm, flumeriden som var riktigt rolig, så protesterade vi lite när vi såg att de sålde Astrid Lindgren-böcker. I NORGE!!!! Hmmm....

Kvällsunderhållningen på EPCOT var en pampig show med fyrverkerier, musik och fontäner. Men vi hade upptäckt att det skulle vara möjligt att se den showen och sen hinna tillbaka till Magic Kingdom och se fyrverkerierna vid slottet igen. Första gången vi såg det var det ju spöregn, och de låga regnmolnen då gjorde att många fyrverkerier inte syntes alls. Men nu var det ju klar himmel, så vi kastade oss på tåget (eller rättare sagt, kastade oss i kön till tåget), och stressade dit. Man var tvungen att byta tåg en gång för att ta sig till Magic kingdom, och vi såg minuterna ticka iväg. När vi steg av sista tåget blev det en rask språngmarsch tillsammans med fler som hade haft samma tanke. Vi hittade flämtande en plats mitt på Main Street framför Törnrosas slott precis när de första fyrverkerierna avfyrades. Nu fick vi verkligen se hur det skulle se ut! Det är verkligen en helt fantastisk show, med musik och raketer; och den här kvällen flög även Tingeling från slottet (i en vajer), helt otroligt!! Efter showen tog vi tåget tillbaka till EPCOT och hämtade bilen, så vi hann alltså bara vara på Magic kingdom i ca 15 minuter. Men det var det värt!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar