fredag 22 juli 2011

Hollywood Studios



Den tredje Disney-Parken vi besökte var Hollywood Studios, ytterligare en park som vi visste väldigt lite om. Det visade sig att parken är verkligen som Hollywood i miniatyr, allt hade en film-skapar-aura runt sig. Det fanns till och med ett film-team som åkte runt och filmade hela dagen! En av sakerna vi sett fram emot att testa var Tower of Terror, ett fritt fall som verkligen gjorde att man tappade magen högst upp! Berg-och-Dal-banan med Aerosmith tema var också riktigt häftig, att åka jättefort i mörker är inget man vänjer sig vid i första taget!

Det som vi verkligen hade sett fram emot var dock Star Tours, en simulering med Star Wars tema. Tydligen hade den uppdaterats nyligen, så det var många som ville åka den! Det var i allfall riktigt roligt att ta på sig 4-D glasögon och kastas ut i en galax, långt, långt borta. Häftigt! Efteråt blev vi stannade i dörren av en Disney-anställd som frågade om vi ville svara på en enkät. Uppdateringen av Star Tours var nämligen så ny att det nu var första dagen de utvärderade den! Självklart ställde vi upp, så våra svar hamnar i Disneys arkiv. Vi lämnar spår efter oss!

Hollywood Studios hade också en egen parad med Pixar-karaktärer. Sången de spelade fastnade direkt i huvudet medan man vinkade åt Buzz, Woody, och de andra. Senare på kvällen var det dags för den stora kvällsshowen Fantasmic. Parken tömdes i stort sett när tusentals människor begav sig till amfiteatern för att se. Tyvärr började regnet falla när solen gick ner, men som tur var blev inte showen inställd (vid minsta lilla åska stänger dom nämligen ner ALLT i vanliga fall). Det var en helt otrolig show där bilder projicerades i vattenånga, teater utspelades på den stora scenen och det hela avslutades med färgsprakande fyrverkerier som lyste upp den stora hjulångare som fraktade alla Disney-karaktärer du kan tänka dig längs sjön. Helt magiskt!

Efter denna kväll var vi helt Disneyfierade, och det var dags att dela på oss ett tag eftersom jag gav mig iväg på nya LeakyCon-äventyr. Men det har ni ju redan läst om! Nästa inlägg om de sista dagarna i Orlando blir nog efter hemkomst eftersom jag inte har några fler bilder på datorn just nu.

Bara 6 timmar kvar innan flyget går hem!! Woohooo...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar