onsdag 20 juli 2011

LeakyCon part 2

Fredagen inleddes med en Q&A session där den nya generationen Potter-skådespelarna var närvarande. Alltså de som spelade de unga James, Sirius, Lily, Snape, Hugo, Rose, och Albus Severus. De var verkligen hur söta som helst och tyckte det var jätteroligt att vara på plats, det syntes. De "stora" gästerna kom sedan ut på scen, Evanna Lynch som spelar Luna Lovegood, Chris Rankin som spelar Percy Weasley och Scarlett Byrnes som spelar Pansy Parkinson. Det var intressant att lyssna på deras bakom-kulisserna historier, dom har ju varit med så länge.

Efter det var det dags för den stora presentationen som alla väntat på; Pottermore. För några veckor sedan släpptes nyheten att JK Rowling arbetade på ett nytt projekt, och vi skulle nu få vara de första i världen att få veta vad det egentligen var för något! Tyvärr fick vi inte ta bilder, men jag kan lugnt säga att det såg ut att bli en häftig ny hemsida med massor av nytt material från JKR själv. Jag tror inte någonsin jag varit på en konferens där publiken shhh-ar åt talaren för att kunna läsa JK Rowlings ord på powerpoint-presentationen i lugn och ro!

Fredagen avslutades med en hejdundrande Wizard Rock konsert där 7 band spelade framför 3000 skrikande fans. Stämningen var helt otroligt! Evanna Lynch kom till och med upp på scen när the Whomping Willows spelade sin låt "I believe in Nargles", och sedan avslutades kvällen med Harry and the Potters där Evanna spelade bas!! Ingen ville att kvällen skulle ta slut och vi applåderade länge, länge, länge. LeakyCon organisatörerna kom till slut upp på scen och tackade oss med tårar i ögonen. Det var mycket kärlek i rummet! Spana in http://www.leakycon.com för att se ett axplock av bilder från den kvällen!

Lördagen var den stora händelsen Starkid, med Darren Criss (som nu spelar Blaine i Glee). Själv har jag aldrig kommit in i hela Starkid grejen, men det hade 2000 andra skrikande fangirls. Herregud vad de kan leva om så fort en av dom visar sig! Vi som inte ville skrika så mycket spenderade dagen med att kolla på quidditch och en Nerdfighter-gathering med Hank Green. Det senare var hur roligt som helst, speciellt när författaren Maureen Johnson stal hela föreställningen genom att skicka tweets till ca 1/3 av publiken och fick dom att göra det mest galna saker. Helt plötsligt lade sig dessa människor ner på golvet, eller ropade "twilight" eller helt enkelt gick ut!. Hank var grymt förvirrad tills han förstod vad som pågick. Då utnämnde han Maureen till Gud, eftersom folk gjorde som hon befallde.

Lördagen avslutades med "the Esther Earl Rocking Charity Ball", en formell bal då alla nördiga t-shirts och utklädnader byttes ut mot finklänningar och kostym. Dock med gryffindor-slips och/eller hufflepuff armband m.m; vi kan ju inte vara hur seriösa som helst! Balen leddes av DJ Paul de George som spelade grymt bra musik och vi dansade natten lång. Efter bara någon timme stog det dock klackskor överallt längs väggarna, ett tydligt tecken på att vi Potterfans föredrar att ha det bekvämt på fötterna och gillar att dansa ordentligt på dansgolvet istället för att vingla runt på klackar!

När musiken tystnat stämde vi alla upp i spontan allsång: "We're wizards, we'll party forever. This night will never end." Sången fortsatte säkert i 5 minuter, ingen ville gå hem, ingen ville att denna magiska konferens skulle ta slut! Tyvärr så var vi alla tvungen att gå till slut, men det blev många kramar och foton innan vi skiljdes åt.

Söndagen var rent tekniskt sett ingen konferens-dag, men LeakyCon hade ordnat att vi fick brunch på hotellet. En sista chans att säga adjö till alla och få veta att vi samlat ihop över $120,000 till välgörenhet! Sedan var det bara att ge varandra en sista kram innan alla spreds för vinden. Snyft...

Det hela har verkligen varit en helt magisk upplevelse. Jag skulle vilja göra om det när som helst, men vet att det aldrig kommer att bli detsamma. Men jag kommer att ha kontakt med alla jag träffat här länge, och jag kommer att minnas detta med ett leende i åratal framöver.

"This is never, this is never gonna end, it really can't end, 'cause we've made too damn many friends"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar